LIFE

Joaquin Phoenix critică apatia măsurilor climatice, într-un film despre planeta muribundă Terra

Actorul Joaquin Phoenix, favorit la câştigarea premiului Oscar din acest an cu rolul principal din lungmetrajul “Joker”, interpretează un medic care luptă din răsputeri pentru a salva planeta muribundă Terra într-un film lansat, joi, primul dintr-o serie de scurtmetraje hollywoodiene create cu scopul de a stimula implementarea unor măsuri de limitare a schimbărilor climatice, informează Reuters.

Starul hollywoodian s-a asociat cu mişcarea de mediu Extinction Rebellion şi cu Amazon Watch, o organizaţie californiană care militează pentru protejarea pădurii amazoniene, pentru a produce filmul “Guardians of Life”, un scurtmetraj cu o durată de două minute.

Turnat în camera de urgenţe a unui spital din Los Angeles, filmul prezintă un grup de medici care încearcă să salveze un pacient neidentificat ale cărui semne vitale intrate în colaps simbolizează ameninţarea ridicată de modificările climatice, despăduririle şi incendiile de vegetaţie din Australia până în Amazonia.

“E un îndemn la acţiune”, a spus Joaquin Phoenix, unul dintre cei mai proeminenţi actori de la Hollywood care au decis să tragă un semnal de alarmă în privinţa distrugerilor catastrofale cauzate de încălzirea globală indusă de către oameni.

Înfiinţată în Marea Britanie, mişcarea Extinction Rebellion promovează propria formă de activism ecologist prin intermediul nesupunerii civile, iar Joaquin Phoenix a fost el însuşi arestat la un protest pentru climă organizat de actriţa Jane Fonda la Washington, luna trecută, la câteva zile după ce a câştigat Globul de Aur pentru interpretarea sa din filmul “Joker”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here