LIFE

Jeff Bezos rămâne pe primul loc în clasamentul Forbes al miliardarilor

Forbes înregistrează un record de 2.755 de miliardari în lume, potrivit clasamentului anual publicat marţi, în vârful căruia se află – al patrulea an la rând – Jeff Bezos, fondatorul şi conducătorul Amazon, iar Elon Musk îl detronează de pe locul doi pe Bernard Arnault, relatează Reuters.

În pofida crizei economice cauzate de pandemia covid-19, averea cumulată a miliardarilor în acest an a crescut la 13.100 de miliarde de dolari (11.090 de miliarde de euro), de la 8.000 de miliarde anul trecut, precizează revista americană.

”Cei foarte, foarte bogaţi au devenit şi mai foarte, foarte bogaţi”, declară, la Reuters, Video News redactorul-şef al Forbes Randall Lane.

Fondatorul şi CEO-ul Tesla Elon Musk a urcat pe locul doi în clasament, de pe poziţia 31, pe care se afla anul trecut. Preşedintele-director general al LVMH, Bernard Arnault, fondatorul Microsoft Bill Gates şi CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg ocupă primele locuri ale clasamentului celor mai bogaţi miliardari din lume. În urma creşterii averilor patronilor din domeniul ”tech”, omul de afaceri american Warren Buffett a ieşit din ”top 5” – pentruprima oară după mai bine de 20 de ani.

În clasamentul Forbes au intrat anul acesta 493 de miliardari noi – între care Whitney Wolfe Herd, fondatoarea şi directoarea generală a aplicaţiei de întâlniri online Bumble, introdusă la bursă anul acesta.

Comment here