LIFE

Jay-Z, The Go-Go’s şi Foo Fighters, nominalizaţi pentru a fi introduşi în Rock & Roll Hall of Fame

Rapperul Jay-Z, trupa din anii 1980 The Go-Go’s şi formaţia rock Foo Fighters au fost anunţaţi, miercuri, printre artiştii aflaţi la prima nominalizare pentru a fi introduşi în panteonul muzicii pop-rock, celebrul Rock & Roll Hall of Fame, potrivit Reuters.

Pe lista celor nominalizaţi pentru prima dată se mai află cântăreaţa Carole King şi cântăreaţa Dionne Warwick, trupa heavy metal Iron Maiden şi cântăreţul nigerian Fela Kuti, decedat în 1997. Printre cei 16 nominalizaţi se mai află artişti care au mai fost propuşi şi cu alte ocazii, printre care Tina Turner, Mary J. Blige, Devo, LL Cool J şi Todd Rundgren.

Artiştii devin eligibili pentru a fi introduşi în Rock & Roll Hall of Fame la 25 de ani de la prima lansare comercială. Nominalizarea primită de Tina Turner se datorează carierei solo. Anterior, a fost omagiată pentru duetul Ike şi Tina Turner.

Nominalizaţii vor fi aleşi pe baza voturilor trimise de Rock & Roll Hall of Fame, cu sediul în Cleveland, către peste 1.000 de artişti, istorici şi membri ai industriei muzicale. Publicul poate de asemenea evalua artiştii online sau la sediul Rock Hall. Artiştii selectaţi vor fi anunţaţi în luna mai şi introduşi în Hall of Fame în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Cleveland, la toamnă.

Comment here