Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Jan Popescu promite creșteri salariale. ”2023 nu va aduce niciun program de restructurare”

Liderul sindical Jan Popescu afirmă că niciun angajat al Complexului Energetic Oltenia nu trebuie să-și facă griji pentru locul de muncă în 2023 și promite noi creșteri salariale.

”Creșterile salariale din 2023 vor fi mai mari decât cele din 2022” spune președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia.

De la 1 ianuarie, lefurile minerilor și energeticienilor vor crește cu 450 de lei, suma cu care a fost majorat salariul minim pe economie.

Jan Popescu dă asigurări că anul 2023 nu va aduce niciun program de concedieri colective la Complexul Energetic Oltenia. Liderul sindical este convins că România nu va putea renunța la cărbune, cel puțin până în 2032.

În ceea ce privește anul 2024, Jan Popescu spune că întreaga mișcare sindicală poartă discuții cu factorul politic pentru o lege care să pensioneze salariații cu 30 de ani de vechime, dintre care 25 de ani în producție.  

Popescu mai declară că însuși faptul că CE Oltenia solicită de bănci un nou împrumut, de 200 de milioane de euro, arată că are viitor.

Comment here