Minerit și EnergieStirile Zilei

Jan Popescu, optimist după discuțiile cu ministrul. ”Salariații încadrați pe perioadă determinată vor fi păstrați”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar fi promis și-n fața liderilor federațiilor că vor fi prelungite contractele de muncă ale sutelor de angajați încadrați în acest an pe perioadă determinată, adică până la 31 decembrie 2022, în Complexul Energetic Oltenia.

Jan Popescu, președinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, s-a întors optimist de la întâlnire. Spune că planul de restructurare a companiei va fi adaptat. Principalul câștig este că nu vor mai avea loc concedieri colective, în perioada următoare și că va părăsi compania doar cine va dori.  

La Ministerul Energiei s-a discutat și despre lipsa investițiilor. Jan Popescu afirmă că, în perioada următoare, lucrurile se vor schimba și că vor fi deblocate fonduri pentru reparații și retehnologizări în cariere și termocentrale.  

Ministrul Virgil Popescu a anunțat că veni în Gorj, în septembrie, la aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcțiune a Termocentralei Rovinari. Jan Popescu spune că, la întâlnirea respectivă, vor fi puse pe tapet problemele tehnice care trebuie rezolvate.

Comment here