Minerit și EnergieStirile Zilei

Jan Popescu: Nu vom accepta această umilință

”Nu vom accepta această umilință” spune liderul sindical Jan Popescu referindu-se la majorarea de numai 6% a lefurilor minerilor și energeticienilor,  prevăzută în bugetul pe acest an al Complexului Energetic Oltenia.

Joi, liderii sindicali din CEO merg la discuții cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Jan Popescu, președinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, spune că este exclus ca membrii comisiei de negociere să fie de acord cu majorarea de 6%.

Negocierile la noul contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia au fost prelungite cu încă 15 zile. Deci, ar trebui finalizate în jurul datei de 15 aprilie. Jan Popescu spune că se așteaptă după liderii Federației Naționale Mine Energie, care și-au obținut mai greu reprezentativitatea în instanță. Președintele executiv al SMEO reafirmă că, pe parcursul negocierilor, ar trebui încetate atacurile între sindicaliști.

În ceea ce privește nemulțumirile minerilor privind atitudinea liderilor sindicali, relatate pe paginile de socializare în ultimele zile, Jan Popescu spune că la SMEO nu sunt sindicaliști pensionari iar cei 130 de lideri și vicelideri ai organizației sindicale sunt consultați în permanență.  

Comment here