Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Jan Popescu: Intrăm într-o luptă cu adversari puternici

”Sindicatul Mine Energie Oltenia și-a asumat. Intrăm într-o luptă cu adversari puternici, unii dintre ei vizibili dar sunt și invizibili. Cei mai periculoși sunt cei pe care nu-i cunoști” declară liderul sindical Jan Popescu, după ce, joia trecută, a avut loc prima ședință a grupului de lucru care și-a propus să amâne termenele de renunțare la energia pe cărbune.

Președintele executiv al SMEO susține că, la următoarea ședință,  reprezentanții Transelectrica vor prezenta studiul conform căruia România nu poate renunța, deocamdată, la cărbune, fără să se expună riscului de blackout.

Jan Popescu afirmă că SMEO și-a asumat o luptă cu adversari puternici, pentru amânarea termenelor de închidere a mineritului, dar transmite că, de această dată, ar exista susținerea conducerii Ministerului Energiei. Asta deși alt lider sindical din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Nicu Bunoaica, afirmă că actualul ministru al Energiei este mai preocupat de modulele nucleare decât de termocentralele pe cărbune.   

Comments (2)

  1. Oamenii sunt alaturi de dvs.
    La nevoie iesim si la proteste.Asteptam doar sa dati un semn!
    Fortza SMEO!
    Fortza Univers!

  2. Mineri si energeticieni

    La lupta cea mare , cu dusmanii dintre hotare!

Comment here