Minerit și EnergieStirile Zilei

Jan Popescu: Cei 450 de lei sunt doar un avans

Federațiile ”Mine Energie” și ”Univers”, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au trimis adresă administrației prin care cer ca, de la 1 ianuarie, salariile de bază ale tuturor salariaților să fie mărite cu 450 de lei.

Este suma cu care va crește salariul minim brut pe economie, conform promisiunilor guvernanților. Federațiile spun că CEO va avea profit, deci va avea de unde să suporte majorările.

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, declară că lefurile trebuie să crească pentru ca minerii și energeticienii să poată face față scumpirilor din ultima perioadă.

Jan Popescu mai spune că federațiile din Complexul Energetic Oltenia au două obiective importante de atins: creșteri salariale și prelungirea contractelor de muncă  ale angajaților încadrați până la 31 decembrie.

Președintele executiv al SMEO precizează că majorarea cu 450 de lei a tuturor salariilor din Complexul Oltenia va fi doar un fel de avans, pentru că, la negocierile cu administrația pentru actul adițional la contractul colectiv de muncă, ce vor avea loc în februarie-martie anul viitor, se vor face și alte solicitări.    

Comment here