Minerit și EnergieStirile Zilei

Jan Popescu: Adevărul va ieși la suprafață iar vinovații, dacă sunt, vor plăti

”Sunt zile cu durere pentru angajații Complexului Energetic Oltenia” spune liderul sindical de la Rovinari, Jan Popescu, după tragicul accident de la Cariera Jilț Sud în care trei persoane au murit iar alte zece au fost rănite.

Conform medicilor legiști, cei trei mineri, cu vârste de 29, 38 respectiv 48 de ani, au murit asfixiați. Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara în care se aflau a căzut în gol aproximativ trei metri.

Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, spune că, începând de săptămâna viitoare, responsabilii din cadrul Complexului Oltenia se vor pune la masă și vor lua măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.  

Trei directori au răspuns cu funcțiile în urma tragediei de la Jilț Sud. Întrebarea este, însă, dacă se vor îmbunătăți condițiile de lucru. Jan Popescu promite că va veni cu răspunsuri, începând de săptămâna viitoare.

Comment here