LIFE

James Hetfield, solistul Metallica, se declară sceptic cu privire la vaccinul anti-Covid

Solistul Metallica, James Hetfield a acordat un interviu podcastului „The Fierce Life”, din care au fost extrase câteva citate controversate în contextul actual. Artistul a vorbit despre evoluţia trupei în ultimul an, despre efectele pandemiei, dar când a venit vorba de vaccin, artistul s-a declarat sceptic. 

Trebuie precizat că solistul formaţiei Metallica provine dintr-o familie practicantă a religiei Christian Science. Conform spuselor sale, James Hetfield nu a făcut niciun vaccin în copilărie şi, în general, familia sa nu prea apela la doctori. La maturitate, James a făcut vaccinurile necesare pentru a merge în safari în Africa şi s-a tratat la doctori când a fost nevoie.

Muzicianul a fost invitat special în episodul 11 al podcastului „The Fierce Life”, la finalul lunii martie. Pe parcursul a jumătate de oră, James a afirmat că el şi colegii săi din Metallica au petrecut o bună parte din ultimul an lucrând la muzică nouă. Astfel, a început să se contureze un nou album, succesorul lui „Hardwired… To Self-Destruct”. Întrebat dacă va lansa doar un EP, câteva piese sau un album, Hetfield a spus că speră ca un album să rezulte din toate acele sesiuni lungi pe Zoom.

„Nu ştiu dacă vom pleca în turneu în acest an. Nu depinde de mine, ci de siguranţă tuturora, nu doar fani, dar şi de staff şi de noi. Nu sunt sigur ce înseamnă asta în viitor, în ceea ce priveşte vaccinarea. Sunt puţin sceptic în a-mi face vaccinul, dar pare să fie disponibil pe scară largă şi lumea îl face şi am mulţi prieteni care şi l-au făcut. Nu sunt total sigur de asta. Dar, sper să nu se ajungă la un punct unde trebuie să ai ştampilă COVID pe paşaport sau ceva de gen pentru a putea călători undeva. Dacă se va ajunge la asta, voi lua o decizie atunci. Ne-am vaccinat ca să călătorim în Africa, deci nu e ca şi cum nu m-am mai vaccinat. Dar, atunci când eram copil, niciodată nu m-am vaccinat, din cauza religiei familiei mele. Deci, aceea a fost singură dată când am fost vaccinat, când mergeam în safari în Africa” a declarat artistul.

Comment here