Minerit și EnergieStirile Zilei

Ivăniși: Dacă CE nu aprobă planul de restructurare, CE Oltenia intră în faliment în 5 luni

Dacă planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu va fi aprobat de Comisia Europeană, compania va intra în faliment în maximum 5 luni.

Este una dintre concluziile la care a ajuns Nicolae Ivăniși, candidatul PER la Camera Deputaților, după ce a participat la dezbaterea organizată, vineri, la Cariera Roșiuța, de liderul sindical Nelu Roșca. Ivăniși este sceptic că CEO, care are deja două grupuri pe gaze la Chișcani, pe care în șapte ani nu a fost în stare să le pornească, va construi unele noi în cinci ani, cu peste 800 de milioane de euro.

La întâlnirea de la Motru, Nicolae Ivăniși a ridicat problema celor două grupuri energetice pe gaz de la Chișcani, județul Brăila, achiziționate în 2013 de Complexul Energetic Oltenia, dar care nu au funcționat nici măcar o secundă. Ivăniși a cerut un audit, ”pentru a se afla cine a orchestrat această afacere și ce pierderi a avut până acum compania din Gorj, mai ales că Daniel Burlan, managerul CE Oltenia, a confirmat că există o cercetare penală în curs”.

Și Radu Miruță, președintele USR Gorj, a participat la dezbaterea pe tema viitorului Complexului Energetic Oltenia, dar nu crede că falimentul ar bătea la ușile companiei. 

Comment here