Minerit și EnergieStirile Zilei

Ivăniși: Banii din FTJ se vor duce pe recalificări. Un mod de a sifona banii

Banii din Fondul pentru o Tranziție Justă se vor duce către recalificarea profesională- firmele străine fiind pregătite să-i absoarbă- și nu va fi creat nimic pe parte de producție în Gorj, este de părere Nicolae Ivăniși, coordonator Alternativa pentru Demnitate Națională.

”Este un mod de a sifona banii și de a cumpăra liniște” a comentat Ivăniși în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a comunicat că au fost depuse aproape 300 de proiecte, în valoare de aproape 1 miliard de euro pentru atragerea banilor din Fondul pentru o Tranziţie Justă.

Ivăniși consideră că oficiali români de la cel mai înalt nivel ar fi trebuit să negocieze la Bruxelles ca banii din Fondul pentru o Tranziție Justă să poată fi folosiți pentru dezvoltarea de investiții în zona de producție, în condițiile în care Gorjul va fi grav lovit la acest capitol, prin închiderea mineritului.

Coordonatorul ADN Gorj consideră că un semn de bunăvoință față de Gorj, ar fi fost acela de a permite ca din Fondul pentru Tranziție Justă să poată fi continuate investițiile la hidrocentralele de pe Jiu.

Comment here