Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Iulian Popescu: Miting aviatic cum n-a văzut Oltenia, pe 28 august, la Stănești

Un miting aviatic, cum n-a fost vreodată organizat în Gorj, va avea loc pe 28 august în comuna Stănești, a anunțat în emisiunea Interviurile Infinit FM, Iulian Popescu, consilier de stat în Cancelaria primului-ministru. 

”Va fi o participare impresionantă, cu elicoptere, avioane de vânătoare. Aeroclubul României va veni cu o escadrilă de acrobații. Vor fi tehnică de zbor din zona aviației civile, baloane cu aer cald, planoare” a explicat Popescu.

Consilierul premierului, fost candidat PNL la președinția Consiliului Județean, a afirmat că-și dorește să facă din Gorj un subiect de știri naționale.    

În perioada interbelică, la Târgu-Jiu a existat un avion care efectua curse spre Bucureşti, deşi în localitate nu exista un aeroport. Călătoria cu avionul dura doar o oră şi jumătate, faţă de 12 ore cât era cu trenul, iar preţul călătoriei era mai mic faţă de transportul feroviar. Prințul și aviatorul român George Valentin Bibescu, senator în Parlamentul României din partea judeţului Gorj, a lansat în anul 1933 ideea unei curse aeriene regulate între cele două orașe și a donat un avion.

Gestul lui Bibescu l-a inspirat pe Iulian Popescu, care și-ar dori să vadă câte un aerodrom în fiecare municipiu reședință de județ din țară.

„Mă ocup ca, în următoarea perioadă, să închiriez avioane de 8 locuri plus 2 piloți și să facem zboruri Târgu-Jiu- București” a anunțat consilierul premierului.

Comments (2)

  1. Asta i treaba ta, sa faci subiecte de stiri? Mai narodac ce esti, te a trimis Valceanu la Bucuresti sa freci menta si sa faci subiecte de stiri? Tu stii ca inflatia reala este de 3000 %? Stii ca toate materialele de constructii sunt scumpite artificial de 2- 3 ori? Mamelucilor, mai si sustineti ca sunteti lberali.

  2. […] Gorj Aero Show 2021, cel mai mare eveniment aviatic din ultimii ani, va avea loc la Stănești, în data de 28 august, pe fostul aerodrom fiind prezente aparate de zbor militare și civile, dar și simulatoare de zbor, baloane cu aer cald, drone, expoziții pe teme aviatice (avioane, machete, aeromodele, etc), lansarea celui mai mare drapel aeropurtat, dar și alte surprize. Evenimentul era anunțat, luna trecută, la Radio Infinit, de Iulian Popescu, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului, fiind organizat exclusiv din fonduri private. (https://www.radioinfinit.ro/iulian-popescu-miting-aviatic-cum-n-a-vazut-oltenia-pe-28-august-la-stan&#8230😉 […]

Comment here