Stirile ZileiTârgu-Jiu

Iulian Popescu: De la Academia Română mi s-a spus că nu există nicio șansă în fața Visarta

Consilierul premierului Florin Cîțu, Iulian Popescu, a anunțat într-o conferință de presă susținută la Târgu-Jiu, că a găsit breșa în legislație în privința drepturilor de autor asupra operelor lui Constantin Brâncuși, gestionate acum de Visarta.

Popescu, fostul candidat al Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj, a declarat că a discutat cu o casă de avocatură și alți specialiști despre folosirea imaginii sculpturilor.

”Inclusiv de la Academia Română mi s-a spus că nu avem nicio șansă, că s-ar pierde un astfel de proces cu Visarta” a declarat Popescu.

Iulian Popescu a explicat că a studiat toate actele normative în domeniu, și a ajuns la concluzia că drepturile de autor asupra operelor luui Brâncuși sunt publice începând cu data de 1 ianuarie 1973.

Iulian Popescu a mai afirmat că Visarta are o hotărâre a instanței câștigată ”discutabil”, dosarul nefiind nici măcar timbrat. Pentru a putea fi rezolvată problema drepturilor de autor, va trebui deschisă o nouă acțiune în instanță, a explicat consilierul premierului.

Popescu a mai comentat că este o legendă urbană ideea că nu poate fi folosită imaginea operelor lui Brâncuși și le-a cerut autorităților să facă un plan profesionist pentru promovarea marelui sculptor.

Comment here