Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

ALERTĂ! Iubita italianului de 71 de ani, din Gorj. Autorităţile refac harta relaţională

UPDATE 23:03 Prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, a anunțat, marți seara, că autoritățile caută cei 44 de pasageri care au călătorit în avion cu italianul infectat cu virusul Covid-19.

„Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare. A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj.

UPDATE 22:43 Italianul infectat cu virusul Covid-19, care a ajuns în Craiova în 18 februarie, ar fi închiriat o maşină şi ar fi intrat astfel în contact cu un angajat al firmei de închirieri. Poliţiştii din Dolj fac verificări să vadă cu cine s-a mai întâlnit bărbatul. Potrivit unor surse locale, bărbatul de 71 de ani a închiriat o maşină de la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde a intrat în contact cu un angajat al firmei, care i-a predat cheile şi actele.

UPDATE 22:28 Presa centrală vine cu detalii despre Cesare Emendatori, italianul de 71 de ani, diagnosticat cu noul coronavirus. Conform evz.ro, conduce propria-i afacere, Trattoria la Romagnola, unde găteşte chiar el, se mănâncă şi se cântă. Acesta este căsătorit cu o româncă, Alina Volintiru şi au un copil. Italianul are reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna).

UPDATE 21:49 Marți seara, un tânăr din Târgu-Jiu și soția sa s-au prezentat la Spitalul din Târgu-Jiu, precizând că s-au întâlnit cu italianul.

„E vorba de o persoană, un bărbat care a luat legătura cu bărbatul din Italia, care este cu coronavirus. Acel bărbat este în Camera de Gardă, cu soția acestuia. Momentan sunt izolați la spital, urmează să fie luată decizia dacă vor rămâne în spital sau să fie trimiși la domiciliu. Încă nu s-a luat decizia”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu-Jiu.

UPDATE 21:31 Autorităţile din Gorj sunt în alertă maximă. Sunt refăcute traseul şi harta relaţională ale italianului de 71 de ani, care a fost în România, săptămâna trecută, în intervalul 18-22 februarie. Medicii DSP Gorj s-au deplasat la casa socrilor italianului, din satul Peşteana, comuna Bâlteni.

Socrii italianului diagnosticat cu virusul Covid-19, după ce a vizitat România, au fost, marți seara, izolați la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital. Primarul Vasile Vlăduleanu a declarat, marţi seară, că italianul a ajuns la Bâlteni pe 18 februarie, împreună cu copilul de 10 ani.

“Italianul a venit pe data de 18 februarie cu copilul de 10 ani, l-a lăsat la socri în satul Peşteana, apoi el a plecat la Târgu Jiu şi a stat într-un apartament pe care-l are, pe Strada Unirii. A doua zi s-a dus la primărie, la Drăguţeşti şi a plătit taxele şi impozitele locale. A avut întâlniri de afaceri şi a revenit marţi când şi-a luat copilul şi a plecat în Italia. Soţia nu-i venită. Soţia e acolo. A venit singur cu copilul. Ei sunt căsătoriţi de 12 ani şi locuiesc în Italia. Deci, a venit pe 18 la ora 12 noaptea şi pe data de 22, sâmbătă dimineaţa, a venit şi a luat copilul şi a plecat în Italia. A venit cu avionul până la Craiova, apoi cu maşina” a declarat primarul Vasile Vlăduleanu.

Raed Arafat a declarat, marţi seară, la Antena 3, că persoanele care au intrat în contact cu italianul bolnav vor intra în carantină.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat, marți, cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, e internat la un spital din Rimini. MAE a anunțat că iubita bătrânului este din Gorj, iar autoritățile încearcă să o găsească. Conform presei locale, femeia este din Bâlteni, autorităţile încercând să afle dacă ea şi italianul au fost în zonă.

Italianul a fost și în Craiova, timp de patru zile, între 18 și 22 februarie, pentru a-și vizita soacra. Italianul a declarat că a fost în România la vânătoare. Autoritățile din Gorj și Dolj sunt în alertă.

”Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz” precizează Ministerul Afacerilor Externe.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here