LIFE

Italia, probleme în urma precipitaţiilor abundente. Veneţia, din nou acoperită de apă

Mai multe regiuni din nordul Italiei au fost afectate, duminică, de valul de intemperii care durează de aproximativ două săptămâni în această ţară, iar oraşul Veneţia a fost din nou vizat de o alertă de maree înaltă, care a paralizat activităţile din renumitul oraş lacustru, informează AFP.

În Piemont au căzut precipitaţii abundente, situaţia cea mai gravă fiind înregistrată în regiunea Alessandria (la sud de Torino), unde 200 de persoane au trebuit să fie evacuate şi alte 600 au rămas izolate după ce apele mai multor râuri au ieşit din matcă. O femeie a fost dată dispărută, potrivit presei italiene. În Liguria învecinată, circulaţia de pe autostrada dintre Genova şi Ventimiglia, aflată în proximitatea frontierei franceze, a fost închisă în cursul dimineţii, apoi redeschisă, însă cei aproximativ 3.000 de rezidenţi din localitatea Stella erau în continuare izolaţi în cursul după-amiezii. Puţin mai la nord, în Valle d’Aosta, 500 de persoane au fost de asemenea evacuate după închiderea mai multor axe rutiere regionale, din cauza riscurilor sporite de avalanşă.

La 10 zile după unele dintre cele mai dramatice episoade de maree înaltă înregistrate în ultimele decenii, oraşul Veneţia a fost vizat de un nou fenomen de “aqua alta” duminică dimineaţă, cu un maxim de 130 de centimetri peste nivelul mediu al mării, departe totuşi de recordul istoric de 187 de centimetri (cel mai ridicat nivel de după 1966) înregistrat pe 12 noiembrie şi care a devastat oraşul. Imaginile prezentate de posturile de televiziune au arătat mai multe persoane aflate în Piaţa San Marco, cel mai jos punct din Cetatea Dogilor, cu apa care depăşea nivelul genunchilor. Apa a scăzut considerabil la jumătatea zilei de duminică.

Pagubele provocate de mareea înaltă din 12 noiembrie sunt încă dificil de evaluat cu exactitate, dar, potrivit primelor estimări ale autorităţilor italiene, citate de presa naţională, cererile de despăgubiri ar putea să ajungă la nivelul de 1 miliard de euro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here