LIFE

Italia blochează reţeaua socială TikTok pentru utilizatorii a căror vârstă nu este garantată

Italia a anunţat, vineri, că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială, notează AFP.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale a indicat, într-un comunicat, că “blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie. Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata “datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie a venit la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani, în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil. Înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, “nu a fost refuzată de firma proprietară” în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Comment here