Învăţământul GorjeanMotruStirile Zilei

ISJ Gorj: Directorii Liceului Tehnic Motru au supradimensionat planul de școlarizare

Dana Constantinescu a venit, marți, cu precizări după protestul profesorilor de la Liceul Tehnic Motru, de la finalul săptămânii trecute.

Dascălii au ieșit în stradă acuzând că se va reduce numărul de clase, în anul școlar următor, iar catedrele lor vor avea de suferit.  

”Au oferit trunchiat informațiile în spațiul public. Au cerut un număr de clase peste numărul de elevi” susține Constantinescu.

În urma discuțiilor de vineri de la sediul Inspectoratului Școlar Județean, profesorii de la Liceul Tehnic Motru au părut că înțeleg decizia de a fi aprobate 5 clase pentru viitorul an școlar.

Inspectorul școlar general adjunct, Marian Staicu, susține că, în timpul discuțiilor de vineri de la sediul ISJ, directorii Liceului Tehnic Motru au recunoscut că au supradimensionat planul de școlarizare pentru anul școlar viitor.

Liceul Tehnic Motru s-a confruntat, în ultimii ani, cu multe probleme. Din toamna anului 2020, corpul de control al Ministerului Educației a fost de trei ori în unitatea de învățământ.

“Nimeni nu-și dorește să conducă acest liceu din cauza tensiunilor și nemulțumirilor permanente care există acolo” spune Dana Constantinescu.

Comment here