Învăţământul GorjeanStirile ZileiTârgu-Jiu

ISJ Gorj: 97 de școli în scenariul roșu. 1033 de profesori, vaccinați

97 de unități de învățământ din Gorj sunt în scenariul roșu după creșterea numărul de infectări cu coronavirus din ultima perioadă. În 220 se fac cursuri după scenariul galben, numai 146 sunt în scenariul verde.

În ultimele 14 zile au fost confirmați cu COVID-19, 11 elevii, 26 de persoane din rândul personalului didactic și auxiliar, iar 12 clase au fost suspendate. Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, cazuri noi de infectare au apărut în rândul elevilor la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Baia de Fier și la două unități de învățământ din Negomir.

În ceea ce privește vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, până în prezent, au fost imunizate 1033 de cadre didactice din Gorj, iar peste 1500 s-au programat pe platforma online.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a primit, zilele aceasta, și o donație de la o fundație: 750 de combinezoane sterile. Inspectorul șef Dana Constantinescu spune că urmează să fie distribuite în școli persoanelor care fac testele antigen.

Comment here