Din JudetMinerit și Energie

Iriza: Hidrocentralele de pe Jiu, începute înainte să apară Parcul Național

Senatorul Iriza, deranjat de poziția liderului USR Gorj, Radu Miruță, în problema hidrocentralelor de pe Defileul Jiului, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a trimis înapoi la parlament legea Elvirei Șarapatin care declara șantierele hidrotehnice obiective de interes național major.

USR și diverse organizații de mediu sunt împotriva creării unor astfel de obiective pe cursurile râurilor de munte. În plus, Parcul Național Defileul Jiului este arie protejată.

Scarlat Iriza zice, însă, că lucrările la hidrocentrale au început cu doi ani înainte să fie dată legea privind înființarea parcurilor naționale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. Lucrarile au inceput ilegal, in 2004, cu incalcarea Legii Apelor, care interzicea deteriorarea starii corpului de apa. Parcul a fost declarat prin HG din 2005, si in acea clipa lucrarile trebuiau sa inceteze. Au continuat insa pana in 2018. Din 2007 ele consituie infractiune, pentru ca a fost desemnat situl Natura 2000. Iriza prin insistentele lui de ani de zile, este complice la infractiune.

Comment here