Din JudetStirile Zilei

Irina Cojocaru preia conducerea Primăriei Bumbești-Pițic. Prefect: Vor fi alegeri anticipate

Viceprimarul Partidului Național Liberal, Irina Cojocaru, va prelua conducerea Primăriei Bumbești-Pițic, după condamnarea primarului Michi Nioață la 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare.

Sentința Curții de Apel Craiova a venit miercuri, edilul PSD fiind încarcerat, în aceeași zi, în Penitenciarul Târgu-Jiu.

Nioaţă este condamnat pentru fraudarea bugetului general al Uniunii Europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A primit bani europeni pentru o fermă care exista doar pe hârtie. Pentru aceleași infracțiuni a fost condamnată și fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboș, la 2 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi. Nioață și fiica sa au fost obligați să returneze suma de 177.000 de lei, primită ilegal de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Instanța a decis şi condamnarea a doi funcționari de la AFIR, Monica Zdrăilă și Valeriu Gogelescu, la câte 2 ani de închisoare cu suspendare.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, urmează să semneze ordinul de încetare a mandatului lui Michi Nioață, în comuna Bumbești-Pițic urmând să fie organizate alegeri parțiale.  

Viceprimarul Irina Cojocaru ne-a declarat că angajații Primăriei Bumbești-Pițic au fost afectați după ce au aflat decizia instanței.

Bugetul comunei Bumbești-Pițic urmează să fie supus la vot, viceprimarul Irina Cojocaru sperând să existe conlucrare în consiliul local.

Comment here