Minerit și EnergieStirile Zilei

Iovan: Dacă Vîlceanu era preocupat de salariații CE Oltenia, găsea o rezolvare

”Dacă Dan Vîlceanu era preocupat de salariații Complexului Energetic Oltenia, găsea o rezolvare, dar n-a vrut. Nici el, nici Gheorghe Pecingină” spune, supărat, liderul sindical Eugen Iovan referindu-se la aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Așteptările oamenilor privind pensionarea la 52 de ani sunt legate de instalarea unui nou guvern. Între timp, în plin val 4 al pandemiei, au continuat protestele în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu.

Eugen Iovan spune că, indiferent cu ce variantă de ordonanță de urgență vine guvernul, trebuie respectate cele 3 criterii pentru pensionarea mai devreme cu 13 ani: 25 de ani în termocentrală sau carieră, 30 de ani de vechime și vârsta minimă de 52 de ani.

În luna ianuarie vor începe negocierile pentru noul contract colectiv de muncă în Complexul Energetic Oltenia, spune Eugen Iovan. Sindicalistul nu crede că mai poate fi vorba, anul viitor, de sute sau mii de disponibilizări colective.

Iovan este sceptic că se vor mai face grupurile pe gaze la Complexul Energetic Oltenia sau centralele nucleare mici, despre care vorbea recent ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Comment here