Minerit și EnergieStirile Zilei

Iovan: Avem o strategie, nu putem sta cu mâinile în sân

Liderul sindical de la Turceni, Eugen Iovan, și-a mai pierdut din optimismul afișat până acum. Iovan este îngrijorat de veștile care vin de la Bruxelles privind planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Investigaţia, derulată de Comisia Europeană referitoare la planul de restructurare a CEO, va mai dura câteva luni, a declarat, joia trecută, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. În aceeași zi, sindicatele și administrația CE Oltenia au stabilit salariile compensatorii pe care angajații aflați în prag de pensionare le vor primi, în caz de concedieri colective.    

Iovan spune că problema mare va fi pentru angajații care vor rămâne în cadrul CE Oltenia, al căror viitor este incert. Liderul sindical de la Termocentrala Turceni crede că se impune o nouă discuție cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.  

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, nu este mulțumit de înțelegerea pe care sindicatele și administrația CE Oltenia au făcut-o în privința salariilor compensatorii. Consideră prea mici sumele care vor fi plătite angajaților ce urmează să fie concediați.

Comment here