Stirile ZileiTârgu-Jiu

Iordache zice că drumul expres Craiova-Târgu Jiu nu a fost bine trasat

Lansarea Planului național de redresare și reziliență reprezintă momentul restartării României și a județului Gorj, a declarat senatorul liberal Ion Iordache, vineri, într-o conferință de presă.

Programul înseamnă aproximativ 30 de miliarde de euro care vor ajunge în țară în principal în modernizarea infrastructurii, dar și în sănătate, educație, agricultură sau energie verde.

„Putem reconstrui județul. Este pentru prima oară când avem la dispoziție resurse financiare cu care putem începe dezvoltarea” a declarat Ion Iordache.

Drumul expres Târgu-Jiu-Craiova este unul dintre obiectivele de investiții care va fi finanțat prin intermediul planului național de redresare și reziliență. Senatorul Ion Iordache acuză, însă, că pe vremea guvernării PSD pe lângă faptul că nu a fost alocat niciun leu finanțare, traseul a fost ales prost, pe ruta Craiova- Crușeț- Hurezani- Târgu-Jiu. Iordache zice că se caută soluții ca traseul să fie mai scurt.

Ion Iordache a amintit că guvernul PNL a asigurat finanțare și pentru finalizarea centurii ocolitoare a Târgu-Jiului și podul de la Lainici, investiții importante pentru dezvoltarea județului.

Comment here