Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Iordache: PSD a amenințat cu ieșirea de la guvernare, dacă trec amendamentele

Senatorul Ion Iordache susține că PSD a amenințat cu ieșirea de la guvernare, dacă trec amendamentele pentru mineri convenite de PNL și USR.

Într-o conferință de presă, liderul liberalilor gorjeni a povestit cum s-a ajuns la alianță PNL-USR-UDMR în comisiile din Senat, pentru a se păstra reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare și celelalte beneficii din Legea nr.197/2021, pentru mineri și energeticieni.

PSD a venit cu aceleași amendamente ca PNL la comisii, dar inițiatorii n-au fost prezenți. În aceste condiții, Iordache afirmă că a discutat cu senatorii UDMR, USR și AUR pentru a le susține și că singurii care au votat împotrivă au fost cei de la PSD

După votul în comisii, Legea pensiilor a ajuns la vot în plenul Senatului. Ion Iordache susține că liderul PSD Gorj, Mihai Weber, și-ar fi sunat șefii ierarhici pentru a opri demersul PNL-USR-UDMR, iar, ulterior, social-democrații ar fi amenințat cu ieșirea de la guvernare, dacă trec amendamentele.  

Iordache le cere liderilor sindicali din Complexul Energetic Oltenia să participe la votul de la Camera Deputaților, pentru a fi prinse în Legea pensiilor toate amendamentele dorite pentru mineri și energeticieni.

”Am fost la un pas să obținem pentru toată lumea aceste drepturi, dar cei de la PSD s-au opus” a comentat liderul liberal.

Comment here