Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Iordache: Mai mult de jumătate dintre pensionarii din Gorj ar putea beneficia de amendamente

Două amendamente noi, față de ceea ce s-a discutat în spațiul public, a introdus senatorul Ion Iordache la noua lege a pensiilor: acela ca și angajații societăților prestatoare pentru Complexul Energetic Oltenia să se poată pensiona mai devreme cu 13 ani, precum și acordarea unei reduceri de 15 ani, la 20 de ani de activitate, în cazul în care se intră pe program de restructurare.

În emisiunea Interviurile Infinit FM, liderul liberalilor a afirmat că, dacă aceste amendamente ar trece, mai mult de jumătate dintre pensionarii județului ar putea fi beneficiari.

Amendamentele depuse de Ion Iordache au trecut, inițial, de votul membrilor comisiilor reunite de Muncă și Buget-Finanțe. Numai că, în ședința de plen a Senatului, au fost scoase de la condiții speciale asimilatele și societățile prestatoare pentru minerit și energie.

Urmează votul final pe noua Lege a pensiilor, la Camera Deputaților. Liderul PNL Gorj a comentat că deja s-a demonstrat, la Senat, că există voință politică pentru sprijinirea angajaților Complexului Energetic Oltenia, urmează să vedem ce vor face deputații.  

Comment here