Minerit și EnergieStirile Zilei

Iordache: Este un mare interes național ca CE Oltenia să funcționeze în continuare

”Există un mare interes ca CE Oltenia să găsească soluțiile de funcționare și să furnizeze energie, în continuare” spune senatorul Partidului Național Liberal, Ion Iordache, în contextul în care compania de la Târgu-Jiu așteaptă răspunsul Comisiei Europene pe planul de restructurare.

Organizația de mediu Greenpeace a avertizat, recent, că investigația declanșată de Comisia Europeană poate fi una de durată și că există riscul să nu fie finalizată până la 30 aprilie, data limită până la care CEO trebuie să-și cumpere certificatele de carbon. 

Senatorul Iordache a anunțat, însă, că banii necesari CEO pentru plata certificatelor de carbon pentru energia produsă în 2020, sunt prinși în bugetul din acest an.

Ion Iordache nu vrea să discute despre planul B, care poate fi pus în aplicare în situația în care planul de restructurare a CE Oltenia nu va primi aviz favorabil, până la 30 aprilie. Senatorul liberal recunoaște, însă, că parlamentarii trebuie să se bată ”să găsească soluții alternative și pentru cea mai rea situație”.

Comment here