Minerit și EnergieStirile Zilei

Iordache, discuții cu minerii în Piața Prefecturii. ”Să vedem ce putem face pentru ca activitatea CEO să continue”

Senatorul PNL Ion Iordache a discutat, în Piața Prefecturii, cu minerii care protestează la Târgu-Jiu, pentru reducerea vârstei de pensionare.

Protestele au început la Târgu-Jiu pe 8 februarie, iar liderii care coordonează acțiunea spun că nu se opresc până când nu primesc un răspuns favorabil de la guvernanți. Iordache le-a recunoscut minerilor condițiile dificile de muncă și le-a dat dreptate să ceară ieșirea mai devreme la pensie.

Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a anunțat, marți, că în ședința Comisiei de Mediu din Senat, a votat împotriva asumării calendarului impus de Comisia Europeană, prin care România este obligată să-și reducă emisiile de CO2 cu 55% până în 2030.

”O problemă extrem de importantă este să vedem ce putem face pentru ca activitatea companiei să continue” le-a transmis Iordache minerilor aflați în stradă.

Minerii vor ieși în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu și zilele următoare, pentru că așteaptă un răspuns de la guvernanți în privința reducerii vârstei de pensionare, a anunțat Lulu Păuna, unul dintre protestatari.  

Constantin Crețan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că reprezentanții partidelor politice au promis sprijin pentru legea privind reducerea vârstei de pensionare.  

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, a anunțat că minerii nu vor înceta protestul până când nu va veni un răspuns pozitiv de la guvernanți.

Comment here