Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Ionel Manțog: 80% din angajații CE Oltenia ies la pensie în următorii 10 ani

Ionel Manțog explică, într-o analiză pentru Radio Infinit, ce înseamnă Green Deal, Pactul Ecologic European, pentru județul Gorj.  

Fostul secretar de stat spune că, în schimbul ajutorului de salvare, de 1,2 miliarde de lei, primit în acest an, Complexul Energetic Oltenia va trebui să depună la guvern și Comisia Europeană programul de restructurare, ce va avea mai multe capitole referitoare la: producție, închiderea minelor, problemele de mediu și sociale. În funcție de acest program, se poate gândi o reconstrucție a Gorjului, un județ pe jumătate afectat de minerit.   

Uniunea Europeană va repartiza României granturi nerambursabile, în valoare de aproximativ 750 de milioane de euro, pentru susținerea zonelor monoindustriale ce vor fi afectate de trecerea la o economie nepoluantă. Banii vor ajunge în 6 județe.

Ionel Manțog atrage atenția că suma care va veni în Gorj nu va fi foarte mare. În opinia sa, banii trebuie folosiți în primul rând pentru refacerea infrastructurii.

Manțog spune că 80% dintre salariații CE Oltenia vor ieși la pensie, în următorii 10 ani. Prin urmare, problema nu va mai fi asistența socială, în Gorj, ci crearea de alternative economice la activitatea minieră care înseamnă, acum, o cifră de afaceri de 6-700 de milioane de euro.  

Fostul director din minerit și energie atrage atenția că Gorjul va avea nevoie de forță de muncă calificată, în următorii ani, ori asta nu se poate obține cu salariul minim pe economie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here