LIFE

Ion Ţiriac, al treilea cel mai bogat român

Ion Ţiriac, fostul mare tenismen român, a fost multă vreme cel mai bogat român, însă acum lucrurile nu mai stau aşa. Cel puţin asta arată ultimul clasament realizat de Forbes România şi publicat pe 3 decembrie 2020, sumă în creştere faţă de cifrele din august.

Cel mai bogat român în topul realizat de Forbes România este Daniel Dines, cel care s-a aflat în aceeaşi poziţie şi anul trecut. În clasamentul din luna decembrie 2020, afacerea în domeniul IT, pornită de Dines cu Marius Tîrcă în 2005, UiPath, a ajuns la 7,7 miliarde de lei, adică în jur de 1,58 miliarde de euro.

Averea lui Ion Ţiriac este evaluată la aproximativ 6 miliarde de lei, ceea ce-l poziţionează pe ultima treaptă a podiumului celor mai bogaţi români. Conform publicaţiei amintite, Ţiriac ar avea o avere de circa 6 miliarde de lei, circa 1,23 miliarde de euro.

Pe locul al doilea se află afacerile lui Dragoş şi Adrian Pavăl reunite în compania Dedeman, unul dintre sponsorii Simonei Halep. Afacerile celor doi fraţi s-ar ridica la o valoare de 7,5 miliarde de lei, adică în jur de 1,54 miliarde de euro.

Comment here