Minerit și EnergieStirile Zilei

Ion Răuț: Boza trebuia revocat din Directorat

Sorin Boza, revocat de la conducerea Directoratului CE Oltenia, dar păstrat în Directorat deși selectarea sa, în 2017, în această structură de conducere, ar fi fost făcută cu încălcarea legii. ”Unul dintre motivele revocării din funcția de președinte al Directoratului a venit în urma analizei raportului corpului de control al premierului, cu privire la selecția lui Sorin Boza. Raportul a constatat că această numire nu a fost în conformitate cu prevederile legale” a declarat, luni seară, la un post local de televiziune, Dumitru Mărculescu, președintele Consiliului de Supraveghere al CEO. ”Cine este vinovat de numirea lui Boza, el sau ministerul?” întreabă Dan Ilie Morega.

În luna decembrie, Gheorghe Grivei, vicepreședinte PNL Gorj, spunea că ”în maximum o lună și jumătate se face lumină la Complexul Energetic Oltenia”. Lucru care s-a și întâmplat. După schimbarea Consiliului de Supraveghere, luni, Sorin Boza a fost revocat din funcția de președinte al Directoratului, pe motiv că selectarea sa în acest organism s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale. Grivei zice, însă, că el a considerat oportună schimbarea lui Boza, strict în baza problemelor administrative din companie.     

Dan Ilie Morega declară că nu Boza este cel vinovat, după ce a fost selectat în Directorat cu încălcarea legii, ci ministerul care l-a numit.  

Președintele Institutului de Politici Publice critică numirea lui Daniel Burlan, fost membru PDL, în fruntea Complexului Energetic Oltenia.

Ion Răuț, fost director în cadrul CEO, este de părere că CS-ul a luat decizia revocării lui Sorin Boza pentru că are pe cap cele două rapoarte, realizate de corpurile de control al premierului și ministrului Energiei. În plus, Răuț zice că Boza ar fi trebuit revocat din Directorat, nu numai din funcția de președinte al Directoratului.  

Răuț spune că Boza a fost numit șef la CEO, în 2017,  în urma unui vot dat în Consiliul de Supraveghere, contracandidat fiindu-i la vremea respectivă Laurențiu Ciobotărică.

În septembrie 2014, noul președinte al Directoratului CE Oltenia, Daniel Burlan a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de delapidare în dosarul ”Masa caldă”. Prejudiciul estimat, la momentul declanșării anchetei, se ridica la 2,8 milioane de lei. Dosarul încă este în instanță.

Liderul sindical Constantin Crețan comentează că Sorin Boza a fost trădat de oameni pe care și i-a adus aproape.

Liderii sindicali din cadrul CE Oltenia se pregătesc de negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă.

Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, așteaptă ca noul manager Daniel Burlan să vină cu un program pentru perioada următoare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here