Minerit și EnergieStirile Zilei

Ion Iordache: Dacă nu-și dă demisia, Anton Anton va trebui demis

Liderul ALDE Gorj cere DEMISIA ministrului Energiei pe care-l acuză că a dus în prăpastie Complexul Energetic Oltenia. ”Anton Anton va trebui să-și dea demisia, ori să fie demis. Este la fel de vinovat! Și-au bătut joc de această companie care acum este într-o situație fără ieșire!” spune Ion Iordache în condițiile în care, pentru 1-2 iulie este programată ședința  AGA Complexului Energetic Oltenia, pe ordinea  de zi aflându-se și informarea acționarilor cu privire la raportul corpului de control al ministrului.

În ședința de la începutul lunii iulie, acționarii Complexului Energetic Oltenia vor fi informați cu privire la raportul corpului de control al ministrului Energiei, întocmit în septembrie 2018. În presa locală au apărut informații că s-ar fi constatat prejudicii de zeci de milioane de euro.

Ion Iordache, președintele ALDE Gorj, zice că ar fi trebuit luate măsuri încă din octombrie anul trecut, dar nu s-a întâmplat asta din cauza prieteniei dintre ministrului Anton Anton și managerul CEO, Sorin Boza.

Liderul ALDE Gorj cere demisia ministrului Energiei, Anton Anton. Îl acuză că a adus Complexul Oltenia într-o situație aproape fără ieșire.

Iordache a rămas surprins să vadă că șefii CEO s-au lăudat, printr-un comunicat de presă, că aproape și-au atins indicatorii de performanță pe anul 2018, deși s-ar fi înregistrat pierderi uriașe, de peste 1 miliard de lei.

În ciuda situației în care se află compania de la Târgu-Jiu, Iordache crede că se pot lua măsuri de redresare de către o echipă de conducere competentă.

Scarlat Iriza, senator PSD, consideră însă că nu se impun schimbări în Directoratul CE Oltenia. Nu crede că se va lua această decizie la ședința AGA din 1 iulie.

Nici deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, nu crede că vor avea loc schimbări la șefia CEO, chiar dacă intră în analiză raportul corpului de control.

Constantin Mitrescu, vicepreședinte Federația Națională Mine Energie, afirmă că numai guvernul poate ajuta Complexul Energetic Oltenia, în situația actuală, în care costul certificatului de carbon se îndreptă spre 30 de euro.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here