Stirile ZileiTârgu-Jiu

Iohannis, VICTORIE DETAŞATĂ

Klaus Iohannis, victorie zdrobitoare în faţa Vioricăi Dăncilă, conform exit-poll-urilor realizate de cele trei case de sondare CURS-Avangarde, IRES şi Sociopol. În discursul ţinut imediat după anunţarea rezultatelor, Iohannis a anunţat că se va implica pentru „realizarea unei noi majorităţi a partidelor democratice care vor duce România spre europenizare”.

Datele sondajului de tip exit-poll CURS-Avangarde, la ora 21.00, arată că preşedintele Klaus Iohannis s-a impus în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în faţa Vioricăi Dăncilă, la o diferenţă foarte mare. Klaus Iohannis a obţinut, potrivit sondajului, 64,8% din voturile exprimate în ţară, iar Viorica Dăncilă 35,2%. Conform datelor obținute de operatorii IRES, aflați la secțiile de votare la al doilea tur al alegerilor prezidențiale, românii au votat în proporție de 66,5% pentru Klaus Iohannis și de 33,5% pentru Viorica Dăncilă. Sociopol a anunţat 67% pentru Klaus Iohannis şi 33% pentru Viorica Dăncilă.

“Este o victorie importantă, victoria de astăzi. Este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD-ului! Primesc această victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România. Promit că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi al celor care m-au votat, şi al celor care nu m-au votat. După această victorie, sunt multe lucruri de reparat, mă voi implica pentru realizarea unei noi majorităţi, a partidelor democratice care vor duce România spre europenizare. Voi fi un preşedinte total implicat pentru România! Este o înfrângere semnificativă pentru PSD dar este o luptă, nu am câştigat războiul. Trebuie să votăm şi la locale şi parlamentare. Abia atunci când PSD-ul este trimis în Opoziţie, vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii. În România normală vor fi alegătorii liberali, vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS, să fie alegătorii PMP, UDMR şi da, în România normală trebuie să fie şi alegătorii PSD-ului. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului, eu am un război cu PSD-ul care încearcă să se cramponeze de putere în judeţe. Şi ne vom implica cu toţii şi vom crea o nouă majoritate parlamentară cu toate partidele democratice şi vă promit că vom crea, împreună, România normală pe care şi-o doresc toti românii” a declarat Klaus Iohannis, imediat după anunţarea rezultatelor exitt-poll-urilor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here