LIFE

Iohannis, criticat de vedete fiindcă refuză o dezbatere cu Dăncilă: „La capitolul retorică avem doi repetenţi“

Preşedintele Klaus Iohannis a fost criticat în mediul online de vedete precum cântăreţul Tudor Chirilă, prezentatorul TV Mircea Radu şi solistul trupei Taxi Dan Teodorescu pentru că refuză o dezbatere electorală cu contra-candidata sa la prezidenţiale Viorica Dăncilă.

Tudor Chirilă l-a citat pe un prieten al său, spunând că „situaţia precară a învăţământului românesc se reflecta în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală“, făcând referire astfel la Iohannis şi Dăncilă. De asemenea, artistul consideră că nu ar trebui să fie criticat doar preşedintele României pentru decizia sa, dar şi Viorica Dăncilă deoarece şi aceasta a refuzat dezbaterea din turul I.

„Situaţia precară a învăţământului românesc se reflectă şi în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală. Este remarca excelentă a unui prieten. Cei care sunt tentaţi să-i atribuie refuzul doar lui Klaus Iohannis să nu uite ca Viorica Dăncilă, care se bate acum cu pumnii în pieptul de orator, a refuzat invitaţia la dezbaterea din turul I, organizată de Europa FM. La capitolul retorică avem doi repetenţi“, a scris Chirilă pe Facebook.

Mircea Radu consideră că dincolo de faptul că „nu este curajos şi nici elegant să refuzi o confruntare când îţi este propusă de competitor“, acest lucru nu este corect faţă de votanţi, care trebuie să vadă un schimb de idei şi de planuri înainte să aleagă pe cineva.

„Nu este curajos şi nici elegant să refuzi o confruntare când îţi este propusă de competitor. Iar faţă de votanţi, nu e corect. Oamenii vor să vadă un schimb de idei, de programe, de planuri, în esenţă vor să aleagă, să se decidă, după ce au văzut. Dar politica nu este în primul rând despre îndrăzneală, ci despre cinism, raţiune şi procent de eroare zero, aşa încât noi nu vom rămâne decât cu speranţa şi ştampila“, a scris Mircea Radu.

Dan Teodorescu a pus accentul pe ideea că „nu e frumos să refuzi o doamnă“. Solistul mai crede că preşedintele „duce în derizoriu sintagma «o Românie normală».

„Domnule Iohannis, încerc şi aşa: nu-i frumos să refuzi o doamnă. Ca să nu mai zic, cu tot respectul, că aveţi o vârstă. Care credeţi că sunt şansele ca, de-acum încolo, să vă mai invite o femeie undeva, la ceva? E-adevărat, vă invită la o discuţie, da’ dintr-una într-alta, ştiţi cum e… Da, am dus subiectul în derizoriu. Ştiţi cam cât? Cam cât duceţi dumneavoastră în derizoriu sintagma aia, aia cu «o Românie normal㻓, este textul postat de Dan Teodorescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat luni seară că el preferă să se concentreze pe întâlnirile cu alegătorii în momentul în care a fost întrebat dacă va merge la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. Apelurile candidatului PSD privind organizarea dezbaterilor au fost considerate „manevre“.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here