LIFE

Investiţii de 35 de milioane euro în Poiana Braşov. Domeniul schiabil, extins cu 10 kilometri de pârtii

Pe lângă extinderea domeniului schiabil, există şi un proiect de modernizare, care vizează construirea unui nou telescaun fix de patru locuri, cu plecare din zona Stadion din Poiană şi descărcare în zona Ruia şi construirea unei noi instalaţii de telescaun fix de patru locuri între platoul Ruia şi actuala staţie superioară a teleschiului Kanzel, arată Ziarul Financiar.

Primăria Braşovului are în plan extinderea domeniului schiabil din Poiana Braşov, de altfel cea mai mare suprafaţă destinată sporturilor de iarnă din ţară. Suprafaţa schiabilă din Poiana Braşov este în prezent de 70 de hectare (20 km de pârtii de schi), iar proiectul presupune adăugarea a încă 30 de hectare, ceea ce înseamnă mărirea pârtiilor cu încă 10 kilometri, conform datelor furnizate de repre­zentanţii Primăriei Braşov.

„Potrivit proiectului de extindere, domeniul schiabil va fi extins spre Râşnov cu aproape 30 de hectare (de la 70 ha la 100 ha). Lungimea totală a pârtiilor va fi mărită la peste 30 de kilometri. Proiectul include amenajarea a 10,4 km de pârtii (Drumul Albastru, Vanga Mare şi pârtii de legătură). Reţeaua de pârtii va face legătura între partea superioară a masivului Postăvarul şi zona Cheişoara din Râşnov. Pentru a facilita accesul la pârtiile din masivul Postăvarul al amatorilor de schi se propune instalarea unei gondole de 10 locuri cu o capacitate de 2.400 de persoane pe oră, cu plecare de la staţia Cheişoara-Râşnov şi sosire în zona mediană a Pârtiei Lupului. În zona de plecare a staţiei Cheişoara vor fi amenajate două parcări, totalizând 600 de locuri“, explică Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Comment here