Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Întrebările pregătite de Jan Popescu pentru ministrul Energiei

Liderul sindical Jan Popescu a pregătit trei întrebări pentru ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, care este așteptat să sosească în Gorj.

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia vrea să știe dacă a fost transmisă Comisiei Europene solicitarea decalării termenelor de închidere a capacităților pe cărbune, dacă se are în vedere modificarea Capitolului 6 Energie din PNRR și dacă se vor face acte normative care să definească rezerva de capacitate.

Jan Popescu spune că întrebările pe care le adresează ministrului vin pe fondul informațiilor vehiculate în spațiul public că mineritul de lignit se închide până în 2026, ceea ce-i îngrijorează pe angajații Complexului Energetic Oltenia.

Comments (7)

 1. Mineri si energeticieni

  Sa spuna clar ce au de gand că sa stie si oamenii cum sta treaba!
  Sindicatele si federatiile mari trebuie sa lumereasca chestiunea cu reprezentantii statului.

 2. Om al Muncii

  Lidere așa-i gândiți-vă și la salariații care or sa mai rămână sa lucreze în ceo negociați salariu bun sa plătim contribuție la pensie sa avem pensie mai bună când ne-o veni și nouă rândul. În ultimi ani smeo nea obținut creșterile salariale mari și asa sa faceți și în viitor.

 3. Emmanuelle folcloristule iată atitudine corecta lider ce se preocupa de viitor de locul de munca tu toata ziua o ți langa cu pensia si nici pe aia nu ai făcut-o bine. Pierde omu la pensie 2000 lei din cauza fanfaronadei și a grandomaniei pe care le ai de la un timp de vreme. Ți s-a urcat la cap ca tu ești miez si am pierdut bani la pensie. Aveam 2 beneficii ale legii 197 înainte de a întra tu cu salopeta noua din cutie în greva foamei ai întrat și ai ieșit cu 1 singur beneciuciu. Poi crezi tu ca aia nu au văzut ca joci pentru alți, care plătesc și de aceia te-au făcut. Poi tu pleci la negociere cu salopeta noua în rucsac. O fi cocalaru cu microbuze pe mina cu sistemul da le spune bine.

 4. Nădejdea ne-o punem în sindicatele și federatiile mari în SMEO și FNME au arătat ca pot sta la aceiași masă și să rezolve problemele oamenilor. Prin dialog prin comunicare cu politicul local nu ca MANU 6000 care e arondat usr care vrea ceo închisă, Hidro închisă și sa cumpărăm din afară. Sa ne spună dom ministru ce ne așteaptă sa cereți protecție socială dacă vrea concedieri, plăti compensatorii acordate de către stat daca vrea sa ne închidă mai devreme.

 5. Asa lidere!
  Cine pleaca la pensie , cum se spune, sa fie lunga!Mare sau mica , sa fie sanatos!
  Pe cei care raman trebuie sa-i reprezinta niste lideri puternici!
  Oamenii trebuie sa se stranga in sindicatele mari,altfel nu au nicio sansa.

 6. Energominerul

  Cei care pleaca la pensie negocieaza acum cu Budai sau cine a venit in locul lui.Si-au facut partida pensionarilor si au o gramada de lideri care sa ii reprezinte.
  Noi care ramanem la treaba ne trebuie lideri puternici care sa mai aduca niste bani ani astia cat o mai tine.

  Jeane sa faceti tot ce ati facut in ultimile negocieri.Oamenii stiu cine si cum.

 7. Fortza SMEO lidere voi sunteti ce-i mai mari din sindicate lumea astepta de la voi de la sindicatele mari rezolvarea problemelor din ceo .Stati cu politicul de vorba cu toti dar nu faceti voi politica ati demonstrat ca aveti putere ati obtinut banet pentru noi cat mai avem de stat obtineti mereu banet la oameni ca lumea vede si de aia sunteti multi in sindicat.

Comment here