Minerit și EnergieStirile Zilei

Interviu Anamaria Gavrilă: Dacă lasă termocentralele fără cărbune, se vor închide

Românii ar trebui să iasă în stradă pentru abrogarea ordonanței care prevede închiderea termocentralelor pe cărbune, spune, într-un interviu pentru Radio Infinit, Anamaria Gavrilă, deputat independent de Hunedoara, care s-a remarcat în parlament prin pozițiile tranșante împotriva politicii Ministerului Energiei de eliminare a cărbunelui din sistemul energetic național.

Gavrilă afirmă că ordonanța decarbonizării lasă România descoperită din punct de vedere energetic.

Anamaria Gavrilă a fost parlamentarul român care a luat atitudine atunci când Termocentrala Mintia a fost închisă de actuala guvernare. După cele întâmplate, spune că nu mai este timp de pierdut în privința termocentralelor din Oltenia.  

”În planul de guvernare al lui Cîțu scria că Mintia va fi retehnologizată, dar au lăsat-o fără cărbune. Așa se va întâmpla și în Oltenia, se închid carierele înaintea termocentralelor iar, dacă lasă termocentralele fără cărbune, se vor închide” spune parlamentarul de Hunedoara.  

Gavrilă afirmă că nu mai are încredere în declarațiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, pe care-l acuză că încearcă să distragă atenția românilor de la faptul că se închid capacități de producere a energiei.

Anamaria Gavrilă mai declară că doar o reacție solidă din partea românilor, care să ceară în stradă să nu se închidă termocentralele până nu sunt puse alte capacități în loc, ar mai putea opri planurile guvernanților.   

Comment here