Sportive

Încep ”finalele” pentru menținerea în Liga Florilor. Andrieș: Trebuie să le câștigăm

CSM Târgu Jiu începe, de la mijlocul acestei săptămâni, seria meciurilor considerate adevărate finale pentru menținerea în Liga Florilor. Primul se dispută împotriva formației Corona Brașov. Partida este programată pentru joi, 22 februarie, de la ora 18.00 și contează pentru etapa a 17-a din Liga Florilor Mol.

La 4 zile distanță de ultimul meci din Cupa EHF, CSM Târgu Jiu revine în competiția internă, pentru o partidă extrem de importantă pentru configurația finală a clasamentului. CSM Târgu Jiu, locul 11 în Liga Florilor în acest moment, cu 15 puncte, primește vizita vecinei de clasament, Corona Brașov. Echipa oaspete este pe locul 10, cu 17 puncte. În cazul unei victorii, CSM Târgu Jiu ar face rocada în clasament cu echipa din Brașov și un pas important pentru evitarea barajului. Pentru a evita emoțiile pe final de sezon, CSM Târgu Jiu trebuie să treacă de Corona Brașov. Nu va fi ușor. Liviu Andrieș atrage atenția că echipa ardeleană este una destul de periculoasă, care a înregistrat câteva rezultate surprinzătoare. În tur, CSM Târgu Jiu s-a impus, la limită, scor 27-26.

”Avem cinci finale pe care trebuie să le câștigăm. E clar că încărcătura acestor meciuri va fi una deosebită, dar va trebui să gestionăm foarte bine aceste momente, să le facem pe fete să înțeleagă că această încărcătură nu ar trebui să le pună plumb în picioare. Trebuie să fie dezinvolte, trebuie să joace ceea ce au făcut în ultimele două jocuri de cupă europeană, pentru că am avut două evoluții bune. Determinarea și atitudinea în aceste jocuri trebuie să fie la cote foarte ridicate și să reușim să aducem victoria. Întâlnim Corona, care este pe un drum bun, a câștigat meciul cu Minaur de acasă, întorcând scorul. Este o echipă periculoasă, o echipă care are în componență jucătoare de valoare și trebuie să fim foarte atente, să pregătim foarte bine meciul, deși perioada este foarte scurtă. Jucăm la patru zile după meciul din EHF, dar sunt convins că fetele se vor capacita și vor face un meci bun, pentru că avem nevoie de această victorie. E clar că ne dorim ca publicul să vină să ne susțină. Sper că au înțeles că am trecut printr-o perioadă destul de grea, prin această participare în cupele europene. Dacă fetele vor reuși să transpună această experiență în aceste jocuri, pe care le avem în campionat, sunt sigur că vom reuși împreună cu publicul, pentru că aportul lor este nemaipomenit. Îi rugăm să vină să ne susțină pentru că avem nevoie de ei și sunt sigur că vor pleca mulțumiți după aceste meciuri foarte importante pentru noi. Sunt meciuri importante pentru întreg orașul, pentru că, până la urmă, reprezentăm orașul, suntem echipa care a adus multe satisfacții publicului din Târgu-Jiu și sper că, în continuare, vom aduce satisfacții, iar ei să se bucure și să le susțină pe fete” a declarat Andrieș.

Comment here