Minerit și EnergieStirile Zilei

Încă un sindicat din FNME se alătură protestatarilor. Pârvulescu: Șansa crește pentru că sunt lupte la PNL și USR-PLUS

Încă un sindicat din cadrul Federației Naționale Mine Energie se alătură protestatarilor din Piața Prefecturii.

Adrian Pirici, președintele Sindicatului Liber Minerul Rovinari Pinoasa, afiliat la Federația Națională Mine Energie, a făcut solicitare către Primăria Târgu-Jiu pentru a primi acordul de a participa la protestele pentru reducerea vârstei de pensionare în cadrul Complexului Energetic Oltenia, care au loc, în Piața Prefecturii, începând din luna februarie.

Pirici spune că deși, la început nu crede că Plx 75/2021, proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare, are vreo șansă, acum are speranțe văzând că a primit aviz pozitiv în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților.

Sindicatul lui Pirici are 200 de membri. Liderul sindical spune că oamenii i-au cerut să iasă în stradă, văzând că și răspunsurile primite de Federația Națională Mine Energie de la factorii decidenți nu sunt unele favorabile.  

Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, spune că fiecare sindicat din cadrul federației are libertatea de a face orice acțiuni sindicale dorește.

Pârvulescu cred că șansele de a fi adoptată legea de reducere a vârstei de pensionare au crescut datorită bătăliilor interne care sunt la PNL și USR-PLUS, pentru câștigarea conducerii partidelor.

Comment here