Minerit și EnergieStirile Zilei

Încă un miner a decedat la locul de muncă

Un bărbat, în vârstă de 48 de ani, lăcătuș mecanic în cadrul unei unități miniere de pe raza comunei Bâlteni, și-a pierdut viața, marți, la locul de muncă. Omul a acuzat brusc o stare de rău și a căzut din picioare lângă excavator.

“Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului mortal, după ce un bărbat în vârstă de 48 de ani, angajat ca lăcătuș mecanic în cadrul unei unități miniere de pe raza comunei Bâlteni, și-a pierdut viața la locul de muncă. Victima a acuzat brusc o stare de rău și a căzut din picioare. La faţa locului s-au  deplasat  doi inspectori  de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă pentru a stabili  împrejurările şi cauzele care au determinat producerea evenimentului, precum și măsurile care se impun a fi luate în perioada următoare”, a transmis Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

„Continuăm protestele și ne vom lupta neîncetat pentru aplicarea în totalitate a Legii 197/2021. Însă, din păcate, pentru o parte dintre colegi este prea târziu. Astăzi ne-a mai murit un coleg de la Cariera Peșteana, chiar în timpul programului de lucru, pe nume Caplea Marian, lăcătuș cu vârsta de 48 de ani, după aproape 30 de ani de activitate într-o carieră minieră. Dumnezeu să-l odihnească și pe el și pe toți ceilalți colegi mineri și energeticieni care au plecat din această lume!” a reacţionat Manu Tomescu, vicepreşedintele Sindicatului Energia Rovinari.

Comment here