Stirile ZileiTârgu-Jiu

Încă 11 săptămâni pentru Polaris. Adrian Tudor: Amenință cu închiderea gropii de gunoi ca să ne sperie. Fac un joc!

Firma Polaris a mai primit un termen, de 11 săptămâni, pentru a rezolva problema poluării produse de groapa de gunoi de la Târgu-Jiu.

O nouă rundă de discuții, convocată de noul prefect, Corneliu Răducan Morega, a avut loc, vineri, la Prefectura Gorj. Concluzia a fost că trebuie efectuate niște lucrări, dar nu este exclus să se ajungă chiar la închiderea depozitului ecologic, spune prefectul.  

Reprezentanții Prefecturii Gorj vor face verificări, săptămânal, privind stadiul investiției care trebuie făcută la groapa de gunoi, mai spune Răducan Morega.  

”Nu iau în considerare că nu vor respecta graficele, pentru că atunci groapa se închide și începe un dans între noi și Polaris” avertizează reprezentantul guvernului în teritoriu.

Răducan Morega mai declară că, de la 1 mai, nu vor mai ajunge la Târgu-Jiu deșeuri de la Alba-Iulia. În opinia prefectului, cea mai bună variantă ar fi construirea unei noi gropi de gunoi, iar cea actuală să fie închisă.

Adrian Tudor, președintele Partidului Verde, fost viceprimar al Târgu-Jiului, a declarat la Interviurile Infinit FM, că poluarea de la groapa de gunoi ar avea legătură cu cantități mari de deșeuri care ar fi aduse de o firmă din Mehedinți, posibil chiar din alte țări.  Firma respectivă colectează deșeurile din 7 comune din Gorj, le sortează la Mehedinți, numai că, ceea ce returnează la Târgu-Jiu ar fi cantități uriașe.   

Fostul viceprimar nu crede în varianta închiderii gropii de gunoi de la Târgu-Jiu, ”afacere de sute de milioane de euro anual”. Soluția, spune Adrian Tudor, este rezilierea contractului și aducerea altui operator.

Comment here