Stirile ZileiTârgu-Jiu

În ce hal arată magazia de ALIMENTE a Spitalului! A treia zi de PROTESTE

Jurnaliști și liderul sindical Aldescu, din nou, în stradă. Pentru cea de-a treia zi consecutiv, aceleași persoane s-au adunat în fața Prefecturii Gorj, în scandalul referitor la magazia improprie, în care ar fi fost depozitați reactivii pentru analize medicale, a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Asta deși ITM a închis-o, iar președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a anunțat că va lua măsuri cu cei vinovați. Jurnalistul Claudiu Matei consideră, însă, tardivă reacția șefului județului, la o săptămână de la apariția dezvăluirilor în presa locală. 

Matei a anunțat că protestele în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu vor continua până când instituțiile abilitate vor face publice rapoartele, în urma verificărilor făcute la spital. Jurnalistul consideră nedrept că de suferit a avut magazionerul, adică cel care a făcut public modul deficitar în care erau depozitați reactivii și alte teste și echipamente medicale.

Cristi Aldescu, președintele Federației Naționale AMBU-SAN, a anunțat, joi, că are dovezi privind prezența reactivilor în magazia insalubră. Miercuri, managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a afirmat că reactivii au fost ținut într-o boxă specială, lângă Laboratorul de Analize Medicale.

Cristi Aldescu le-a prezentat jurnaliștilor fotografii și cu magazia de alimente a Spitalului Județean din Târgu-Jiu, realizate marți, 22 octombrie, din care se vede că legumele sunt depozitate pe jos, încăperea având pereții plini de mucegai și cu tencuiala căzută.

Comment here