LIFE

În absența turiștilor, birjarii vienezi livrează mâncare

Sub restricțiile impuse ca urmare a pandemiei COVID-19, un aspect al Vienei moderne le-ar putea părea cunoscut victimelor epidemiilor din trecut: trăsurile trase de cai care livrează mese celor aflați în cel mai mare risc, relatează Reuters.

Așa-numitele „fiacre”, căruțe de patru roți trase de cai, au fost o constantă în viața Vienei încă de când aceasta era capitala unui vast imperiu. Acum, ele trăiesc din turism, oferind tururi ale centrului orașului, cu faimoasa sa catedrală și palatul imperial. Dar, cum Austria este acum în autoizolare, unii dintre birjari oferă o mână de ajutor efortului de a oferi mese gratuite vârstnicilor, care sunt amenințați în mod special de coronavirus.

„Nu sunt turiști, nu sunt afaceri deloc, astfel că toată lumea este acasă. Dar caii încă au nevoie să se miște”, a afirmat Christian Gerzabek, un birjar part-time și oficial vienez din partea Partidului Popular Austriac.

„Ideea mea a fost să combin practicul cu ceva în ajutorul oamenilor care au nevoie de el…Este și un mic semnal că în pofida tuturor lucrurilor care se întâmplă suntem aici pentru oameni, bucuroși să ne jucăm rolul nostru”, a adăugat acesta purtând o mai puțin tradițională șapcă de basebal.

Rezervările la hoteluri sunt interzise iar hotelul InterContinental Viena nu are turiști dar oferă mese gratuite vârstnicilor din cartierul în care se află, al treilea district vienez, în imediata apropiere a centrului orașului. Gerzabek și alți doi birjari s-au alăturat eforturilor de a livra cele 250-300 de mese pregătite zilnic de către hotel, care mai sunt transportate și cu mașina sau bicicleta. Începând de luni, grupul va trece la livrarea către personalul medical aflat pe schimbul de noapte al unuia din spitalele apropiate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here