Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

Îi cere lui Ciucă să vină să conducă CE Oltenia. Mitrescu: Problema e la ei, la Guvernul României

Liderul sindical Constantin Mitrescu pune tunurile pe premierul Nicolae Ciucă, după tragedia de la Jilț Sud, și îi cere să meargă la Bruxelles și să obțină scutirea Complexului Energetic Oltenia de taxe, ”dacă are sânge în instalație”.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că principiile capitaliste ale guvernelor care s-au succedat în ultimii 10 ani, faptul că au hotărât să închidă CEO prin subfinanțare și devalizare, au condus la înrăutățirea condițiilor de lucru și crearea permiselor pentru accidente mortale de muncă.

Mitrescu afirmă că, în timp ce pe Complexul Energetic Oltenia au fost puse nenumărate biruri, producătorii de energie regenerabilă au fost încurajați și subvenționați.

”Costul unui certificat de carbon este cât costul de producție al energiei noastre” declară liderul sindical.

Constantin Mitrescu îi cere premierului Nicolae Ciucă să vină el să conducă Complexul Energetic Oltenia, să achite taxele și să normalizeze condițiile de lucru. CEO a plătit, în ultimii 10 ani, 1 miliard de euro pe certificatele de carbon.

”Dacă banii rămâneau în companie, puteam achiziționa tanchete ultimul răcnet de la NATO, care nu doar că merg prin noroi ci și pe sub noroi” declară liderul Sindicatului Energia Rovinari.

Mitrescu mai spune că, dacă generalul Ciucă ”are sânge în instalație”, să meargă la Bruxelles și să transmită că, atâta timp cât va mai fi nevoie de Complexul Oltenia, nu vor mai fi luați bani din companie pentru ca aceasta să poată funcționa.

Comment here