Minerit și EnergieStirile Zilei

Ies în stradă dacă va crește vârsta de pensionare la CE Oltenia. ”Să nu creadă că vor avea pace socială!”

Liderul sindical Manu Tomescu se declară foarte îngrijorat că angajații Complexului Energetic Oltenia vor rămâne fără beneficiile Legii nr.197 și anunță că, dacă se va întâmpla așa ceva, vor fi reluate protestele.

Joi, guvernul a adoptat proiectul noii legi a pensiilor. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari spune că mai este o perioadă scurtă, de o săptămână, în care legea poate fi modificată, în condițiile în care ministrul Muncii a afirmat că vrea să fie adoptată în parlament până la 20 noiembrie.

Tomescu consideră că s-a comis un mare abuz, prin scoaterea din noua lege a pensiilor a beneficiilor pentru mineri și energeticieni, în vreme ce pensiile speciale sunt menținute.

Manu Tomescu afirmă că, în situația în care vor fi tăiate drepturile angajaților Complexului Energetic Oltenia, se va ieși, din nou, în stradă la Târgu-Jiu.

Comments (4)

 1. Poate sindicatele și federatiile mari vor face proteste că au oameni suficienti!
  Voi nu mai sunteți ce erați acum 10 ani, dar vorbiți de parcă ați fi ca atunci!
  Uitati-va in jurul vostru și vedeți ca ați mai rămas câteva sute, că sunt suficiente degetele de la o mana !

 2. Voi nu mai speriați pe nimeni!
  Galagie multa și atât!

 3. Mineri si energeticieni

  Numai sindicatele mari și federatiile reprezentative sunt băgate in seama de factorii politci și de guvernanți.
  In rest, poți să bați toba, sa te agiți , sa dai tot felul de declarații revoluționare, dar când ai în spatele tau doar 200-300 de oameni nu contezi in astfel de probleme cu încărcătură și nici chiar în negocierea unui CCM.
  Oamenii trebuie sa înțeleleaga că doar strânși în sindicate mari ,care oricând pot sa scoata în stradă câteva mii de oameni, vor putea obține vreun beneficiu!

 4. Paradoxul sindical

  Si in sindicate ar trebui făcut că în armata.
  Adică liderii sa fie pe grade!
  De ex: Manu are in grupa lui sindicală 20,30, 40 sau citeva zeci de oameni și e vice la un sindicat de cateva sute, dar se cheamă că e lider!
  Altul , cum e Mămăligă de exemplu, are o cariera întreaga ,mai multi decât Manu și tot sindicatul lor și se cheama tot că e lider!
  Ori că ai 20 sau 1000 tot una-i!
  Pai ăla are până în 100 sa fie căprar, intre 100-300 sa fie locotenent, samd!

Comment here