Minerit și EnergieRovinariStirile Zilei

ICCJ dă verdictul pe 31 ianuarie. Mitrescu: Sunt șanse mari să decidă că Legea nr.197/2021 este conformă

Pe 31 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da o decizie privind aplicarea unitară sau nu a Legii nr.197/2021 care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie.

”Sunt șanse mari, de peste 80-90%, ca Înalta Curte să decidă că Legea nr.197 este conformă și să se aplice așa cum s-a aplicat în țară” declară Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Sindicalistul afirmă că s-ar putea ca salariații Complexului Energetic Oltenia să nu mai aibă nevoie de cea de-a treia lege de reducere a vârstei de pensionare.

Dacă Înalta Curte va decide că Legea nr.197 este bună și trebuie aplicată, casele de pensii vor trebui să se conformeze.

”Vor fi ieșiri masive la pensie din Complexul Energetic Oltenia”, spune Constantin Mitrescu.

Administrația Complexului Energetic Oltenia a decis să reîncadreze foști angajați ieșiți la pensie, pentru a face față deficitului de personal din producție. Liderul sindical Jan Popescu a comentat că acest lucru pune într-o lumină proastă pensionarea la 52 de ani, prevăzută în Legea nr.197, dar Constantin Mitrescu afirmă că politica de personal a companiei este de vină pentru situația creată.

Comment here