LIFE

Iaşi este Destinaţia Anului 2022 în România la categoria „City Break”

Titlul Destinaţia Anului în România la categoria „City Break” a revenit oraşului Iaşi iar Premiul juriului la categoria „City Break” a fost câştigat de Braşov. Municipiul Târgovişte rămâne favorit în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea.

Destinaţia Anului 2022 a ajuns la ultima etapă în categoria City Break: finala naţională. Cele trei destinaţii câştigătoare ale fazei pe regiuni istorice (Braşov, Târgovişte, Iaşi) au fost pe rând vizitate de Gianina Corondan şi echipa Destinaţia Anului, surprinzându-le povestea şi atracţiile.

A urmat jurizarea, în care Dragoş Anastasiu, Felix Tătaru şi Dana Gonţ, au acordat 1/3 din punctajul total. Trei criterii au stat la baza jurizării: (1) atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din destinaţie, (2) implicarea comunităţii şi (3) puterea brandului de destinaţie. Iar votul publicului a contat pentru 2/3.

Astfel, platforma www.destinatiaanului.ro a contabilizat 100.000 de voturi pentru a desemna Destinaţia Anului 2022 în România dintre oraşele câştigătoare ale fazei pe regiuni istorice. Mobilizarea a fost foarte puternică, rezultatul a fost strâns. Pe baza punctajului total calculat, în acest an titlul de Destinaţia Anului în România la categoria City Break merge la Iaşi.

Juriul a avut o altă preferinţă, una intens discutată între cei trei. Până la urmă, balanţa votului juriului a înclinat spre Braşov, care castigă trofeul de Destinatia Anului 2022 în România – Premiul Juriului la categoria „City Break”.

Târgovişte, cea de-a treia finalistă a etapei naţionale, rămâne în posesia trofeului Destinaţia Anului 2022 în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, trofeu câştigat la etapa regională. Toate cele 3 oraşe vor beneficia in continuare de promovare în emisiunea Destinatia anului difuzată duminica, de la 17.00, la Prima TV.

Destinaţia Anului, cea mai importantă competiţie de promovare a turismului intern prin popularizarea destinaţiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinatiaanului.ro, şi prin colaborarea cu bloggeri şi influenceri de turism. Aflată la a doua ediţie, Destinaţia Anului ridică ştacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Alianţa Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni şi naţională) şi o dublare a intensităţii comunicării atât pe plan intern, cat si international.

Comment here