Stirile ZileiTârgu-Jiu

I se pare suspect indicele de infectare. Romanescu: Vreau să cred că nu ni se ascunde nimic. Ritmul ar fi trebuit să SCADĂ

“Mă pune pe gânduri extinderea infectărilor din ultimele două săptămâni” spune primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, după ce municipiul a intrat în scenariul roșu.

Edilul nu crede că indicele de infectare a sărit de 3 la mia de locuitori, în municipiu, din cauza sărbătorilor din luna februarie, Dragobetele sau Valentines Day.

“Vreau să cred că nu ni se ascunde nimic, că nu sunt anumite efecte de care nu am luat la cunoștință până în acest moment. Ritmul ar fi trebuit să scadă, mai ales că a început și vaccinarea”, zice primarul Târgu-Jiului.

Marcel Romanescu nu-și explică cum de au explodat cazurile de îmbolnăvire în Târgu-Jiu mai ales că a văzut că majoritatea cetățenilor au purtat mască de protecție.

“Nu mi s-a părut că populația a devenit mai puțin conștientă, că instituțiile publice au lăsat garda jos. E ceva ce-mi scapă” a comentat edilul. 

Autoritățile locale au luat măsuri de limitare a răspândirii SARS-CoV2, la Târgu-Jiu, după ce municipiul a intrat în scenariul roșu.  Străzile, piețele, parcările și școlile din Târgu-Jiu au început să fie dezinfectate, anunță primarul Marcel Romanescu.

Comment here