LIFE

I-a crescut averea de 5 ori în anul pandemiei

Probabil nimeni nu a avut un an mai bun, din punct de vedere financiar, decât Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX. 

Musk, care a intrat deja ca multi-miliardar în anul 2020, a înregistrat o creştere de cinci ori a averii sale pe parcursul anului, cu 129 de miliarde de dolari, 469.9%, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg. Acest lucru se datorează mai cu seama creşterii preţului acţiunilor Tesla, care au bifat recorduri anul acesta. Deja, cel mai valoros producător de automobile al lumii, Tesla, a ajuns să valoreze aproape 645 de miliarde de dolari în ultima zi de tranzacţionare a anului. Această sumă marchează o creştere de 689%, de la 1 ianuarie. Musk este cel mai mare acţionar al Tesla, cu 18% din acţiunile companiei. 

Salariul său mic, cel putin pe hârtie, l-a lăsat pe Musk “sărac în cash”. Are, în continuare, ipoteci şi foloseşte creditul în viaţă de zi cu zi.

“Unii oameni cred că am foarte mulţi bani. De fapt, nu am”, scrie Business Insider că i-ar fi declarat Musk unui investitor important, Cathie Wood. Totuşi, în pofida unui salariu mic, Musk este în continuare cel mai bine plătit executiv al anului trecut, datorită unui pachet compensatoriu generos care îl recompensează pentru realizările Tesla.

Comment here