Stirile ZileiTârgu-Jiu

Hotărât să meargă după investitori, după aprobarea PTJ. Șeful CJ Gorj: Mă voi duce în fiecare județ

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, hotărât să meargă după investitori, pe care să-i aducă în județ, imediat ce Planul Teritorial pentru Tranziție Justă va fi aprobat de Comisia Europeană.

Deocamdată, însă, n-a fost aprobat nici planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Popescu a întrebat la Ministerul Energiei ce conține acest plan, câte disponibilizări vor fi făcute până în 2026,  dar i s-a răspuns că este confidențial.

Grupul de lucru, constituit la  nivelul județului, a finalizat Planul Teritorial de Tranziție Justă.

”Ne-am dus pe scenariul cel mai negru, că activitatea se va închide definitiv în 2030” a declarat Cosmin Popescu.

Șeful de la județ a tras atenția că unitățile pe cărbune, care vor rămâne în cadrul CEO, vor trebui modernizate.

”În condițiile actuale de subfinanțare acută, s-ar putea ajunge la o oprire bruscă a activității, indiferent de aprobarea planului sau nu” a comentat Popescu.

Șeful CJ Gorj a afirmat că investițiile de modernizare la Complexul Energetic Oltenia pot fi făcute prin sprijin acordat de stat.

2,2 miliarde de euro a alocat Uniunea Europeană, unui număr de 6 județe din România, pentru tranziția justă. La Gorj, s-au depus, inițial,  280 de proiecte, în valoare de circa 700 de milioane de euro dar au apărut și alte companii interesate.

”Eu mă voi duce în fiecare județ în care există o entitate mare care vrea să vină să investească în Gorj”  a promis președintele Consiliului Județean.

Comments (1)

  1. Ion a' lu' Gheorghe

    Nea Cosmine, daca era sa vina vreun investitor in Gorj, veneau in cei 32 de ani in care voi, papagalii astia de politicieni ati condus judetul. Ce sa caute investitorii in Gorj, ce angajati sa angajeze, pe cei bativani sau batrani care au mai ramas prin judet? Pe ce drumuri sa si aduca utilajele sau sa si transporte productia, pe drumuri de pamant pline de gropi? Nu ne mai pacali, voi politicienii ati falimentat judetul.

Comment here